Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche bagietki zapiekane serem zółtym, z szynką, pieczarkami, pomidorem, udekorowane szczypiorkiem.
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 67
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 67
Składniki
Dużą bagetkę kroimy na 3 części (mogą byc mniejsze bagietki wtedy wystarczy przekroic na pół). Następnie każdą z czesci przekrawamy w poprzek. Wkładamy bagietki do tostera badz sandwichera i czekamy az lekko sie przypieczą, wtedy beda naprawde chrupkie.
Między czasie kroimy plasterki sera, pomidora, szatkujemy pieczarki i szczypiorek.
Po wyciągnięciu gorących bagietek, smarujemy bardzo cienką warstwą masła, ktore sie roztopi i sprawi, ze smak naszych bagietek bedzie delikatniejszy. Kolejno nakładamy wędlinę, ser zółty, poszatkowane pieczarki, które rowniez nakrywamy serem zółtym, plasterki pomidora i dekorujemy szczypiorkiem.
Tak przygotowane bagietki wkładamy na poł minuty do mikrofali aby topniejący ser scalił ze soba wszystkie elementy kanapki (mozemy również uzyc w tym celu piekarnika rozgrzanego do 180 °, wkładajac bagietki na 5 minut). Śniadanie bądz pyszne przekąski gotowe ! Smacznego :-)