Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche bagietki zapiekane serem zółtym, z szynką, pieczarkami, pomidorem, udekorowane szczypiorkiem.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 35
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3536
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 118
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 845
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 35
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3536
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 118
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 845
Składniki
Dużą bagetkę kroimy na 3 części (mogą byc mniejsze bagietki wtedy wystarczy przekroic na pół). Następnie każdą z czesci przekrawamy w poprzek. Wkładamy bagietki do tostera badz sandwichera i czekamy az lekko sie przypieczą, wtedy beda naprawde chrupkie.
Między czasie kroimy plasterki sera, pomidora, szatkujemy pieczarki i szczypiorek.
Po wyciągnięciu gorących bagietek, smarujemy bardzo cienką warstwą masła, ktore sie roztopi i sprawi, ze smak naszych bagietek bedzie delikatniejszy. Kolejno nakładamy wędlinę, ser zółty, poszatkowane pieczarki, które rowniez nakrywamy serem zółtym, plasterki pomidora i dekorujemy szczypiorkiem.
Tak przygotowane bagietki wkładamy na poł minuty do mikrofali aby topniejący ser scalił ze soba wszystkie elementy kanapki (mozemy również uzyc w tym celu piekarnika rozgrzanego do 180 °, wkładajac bagietki na 5 minut). Śniadanie bądz pyszne przekąski gotowe ! Smacznego :-)