Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tani i pachnący. Składniki na około dwie keksówki po 30cm
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10395
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336734
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4245
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423524
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10395
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336734
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4245
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423524
Składniki
Drożdże kruszymy, mieszamy z cukrem i 4 łyżkami ciepłej wody. Odstawiamy. W misce mieszamy mąkę, sól i otręby, dodajemy wodę. Mieszamy aż powstanie ciasto. Dodajemy rozczyn, mieszamy. Wlewamy do natłuszczonych i wysypanych otrębami keksówek. Wkładamy do zimnego piekarnika i pieczemy godzinę od momentu gdy temp. osiągnie 200st C.