Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tani i pachnący. Składniki na około dwie keksówki po 30cm
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 351
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1476
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 648
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1304
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 351
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1476
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 648
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1304
Składniki
Drożdże kruszymy, mieszamy z cukrem i 4 łyżkami ciepłej wody. Odstawiamy. W misce mieszamy mąkę, sól i otręby, dodajemy wodę. Mieszamy aż powstanie ciasto. Dodajemy rozczyn, mieszamy. Wlewamy do natłuszczonych i wysypanych otrębami keksówek. Wkładamy do zimnego piekarnika i pieczemy godzinę od momentu gdy temp. osiągnie 200st C.