Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Frykas w cieście chlebowym"
Idealne danie na piątek ale także na każdy inny dzień dla smakoszy ryb. Prost...
Odsłon: 68975
Tym razem pomysł na dorsza pieczonego w piekarniku w gęstym sosie pomidorowym...
Odsłon: 8355
Lżejsza alternatywa karnawałowych słodkości. Oponki pieczone w piekarniku będ...
Odsłon: 3778
Szybkie, syte jednogarnkowe danie.
Odsłon: 28
Pierogi z mięsem są smakowite i pożywne. Do ich samodzielnego gotowania może...
Odsłon: 639
Szybkie, syte jednogarnkowe danie.
Odsłon: 28
Pierogi z mięsem są smakowite i pożywne. Do ich samodzielnego gotowania może...
Odsłon: 639
Składniki
Schab opłucz, osusz. Włóż do garnka. Zalej wodą, tak by mięso było całkowicie przykryte. Dodaj listek laurowy oraz ziarenka pieprzu. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz płomień i gotuj jeszcze 45 minut. Mięso wyjmij, osusz, odłóż do wystudzenia.
Drożdże wymieszaj z mąką, odrobiną soli i oliwą. Wlej tyle ciepłej wody, by dało się zagnieść elastyczne ciasto. Wyrób je i odstaw na ok. 30 minut.
Wyrośnięte ciasto ponownie zagnieć. Rozwałkuj na placek. Połóż na nim schab. Mięso owiń ciastem. Zlep brzegi. Pieczeń ułóż na blasze wyłożonej pergaminem. Posyp papryką i natką. Odstaw na ok. 10 minut, aby ciasto ponownie wyrosło. Schab piecz 35 minut w 200 st. Podawaj z modrą kapustą.Źródło: Tina
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
Chleb na zakwasie
Pieczywo
Chleb kminkowy
Pieczywo
Chleb z mąki bambusowej
Pieczywo
Jak upiec smaczny chleb pszenny z ziarnami na drożdżach
Chleb na zakwasie
Upieczony w domowym zaciszu - najlepszy, i ten zapach pieczonego chleba.
Odsłon: 1133
Chleb kminkowy
Chleb kminkowy to świetna propozycja dla osób ceniących domowe pieczywo bez d...
Odsłon: 4018