Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Frykas w cieście chlebowym"
 
         
         
         
            Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54354
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 605
 
            Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54354
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 605
 
         
        Składniki
Schab opłucz, osusz. Włóż do garnka. Zalej wodą, tak by mięso było całkowicie przykryte. Dodaj listek laurowy oraz ziarenka pieprzu. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz płomień i gotuj jeszcze 45 minut. Mięso wyjmij, osusz, odłóż do wystudzenia.
Drożdże wymieszaj z mąką, odrobiną soli i oliwą. Wlej tyle ciepłej wody, by dało się zagnieść elastyczne ciasto. Wyrób je i odstaw na ok. 30 minut.
Wyrośnięte ciasto ponownie zagnieć. Rozwałkuj na placek. Połóż na nim schab. Mięso owiń ciastem. Zlep brzegi. Pieczeń ułóż na blasze wyłożonej pergaminem. Posyp papryką i natką. Odstaw na ok. 10 minut, aby ciasto ponownie wyrosło. Schab piecz 35 minut w 200 st. Podawaj z modrą kapustą.Źródło: Tina