Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Frykas w cieście chlebowym"
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1016
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 923
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12757
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1016
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 923
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12757
Składniki
Schab opłucz, osusz. Włóż do garnka. Zalej wodą, tak by mięso było całkowicie przykryte. Dodaj listek laurowy oraz ziarenka pieprzu. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz płomień i gotuj jeszcze 45 minut. Mięso wyjmij, osusz, odłóż do wystudzenia.
Drożdże wymieszaj z mąką, odrobiną soli i oliwą. Wlej tyle ciepłej wody, by dało się zagnieść elastyczne ciasto. Wyrób je i odstaw na ok. 30 minut.
Wyrośnięte ciasto ponownie zagnieć. Rozwałkuj na placek. Połóż na nim schab. Mięso owiń ciastem. Zlep brzegi. Pieczeń ułóż na blasze wyłożonej pergaminem. Posyp papryką i natką. Odstaw na ok. 10 minut, aby ciasto ponownie wyrosło. Schab piecz 35 minut w 200 st. Podawaj z modrą kapustą.Źródło: Tina