Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Frykas w cieście chlebowym"
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 48
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 59
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 297
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 48
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 59
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 297
Składniki
Schab opłucz, osusz. Włóż do garnka. Zalej wodą, tak by mięso było całkowicie przykryte. Dodaj listek laurowy oraz ziarenka pieprzu. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz płomień i gotuj jeszcze 45 minut. Mięso wyjmij, osusz, odłóż do wystudzenia.
Drożdże wymieszaj z mąką, odrobiną soli i oliwą. Wlej tyle ciepłej wody, by dało się zagnieść elastyczne ciasto. Wyrób je i odstaw na ok. 30 minut.
Wyrośnięte ciasto ponownie zagnieć. Rozwałkuj na placek. Połóż na nim schab. Mięso owiń ciastem. Zlep brzegi. Pieczeń ułóż na blasze wyłożonej pergaminem. Posyp papryką i natką. Odstaw na ok. 10 minut, aby ciasto ponownie wyrosło. Schab piecz 35 minut w 200 st. Podawaj z modrą kapustą.Źródło: Tina