Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jajecznica zapiekana w bułkach"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1960
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1640
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2638
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1960
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1640
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2638
Składniki
35 min • Porcja ok. 220 kcal • Koszt 1,90 zł • Przepis na 2-4 porcje
Ścinam czubki bułek, a ich środki wydrążam, tworząc rodzaj miseczek. Kiełbasę drobno kroję w kosteczkę i smażę na odrobinie oleju. Pod koniec smażenia dodaję posiekaną cebulę i smażę do czasu, aż cebula się zeszkli. Studzę.
Potem do usmażonej kiełbasy dodaję jajka, rozdrobniony miąższ bułek (z czubkami), przyprawy. Mieszam.
Tym farszem napełniam bułki. Na wierzchu każdej kładę plasterek sera. Bułki układam na blasze wyłożonej pergaminem. Piekę w temp. 180oC 15-20 min.Źródło: Kobieta i życie