Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
idealny dla amatorow kokosa :) nie jest to moj przepis, pochodzi ze strony majanaboxing.blox.pl ale jest tak dobry ze musialam go tu zamiescic:)
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9505
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3029
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6577
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9505
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3029
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6577
Składniki
Do miski przesiać mąkę, wymieszać z proszkiem do pieczenia, cukrem i cynamonem oraz wiórkami kokosowymi. Wlać mleko roztrzepane z jajkami i wanilią. Wymieszać i dodać roztopione masło. Wyrabiać na gładką masę.
Ciasto przełożyć do natłuszczonej foremki. Użyłam formy keksowej o wymiarach ok.32,5 na 8,5 cm., którą wysmarowałam margaryną i wysypałam bułką tartą.
Piec około 1 godziny w temperaturze 180 stopni.