Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
idealny dla amatorow kokosa :) nie jest to moj przepis, pochodzi ze strony majanaboxing.blox.pl ale jest tak dobry ze musialam go tu zamiescic:)
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 317
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2530
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 317
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2530
Składniki
Do miski przesiać mąkę, wymieszać z proszkiem do pieczenia, cukrem i cynamonem oraz wiórkami kokosowymi. Wlać mleko roztrzepane z jajkami i wanilią. Wymieszać i dodać roztopione masło. Wyrabiać na gładką masę.
Ciasto przełożyć do natłuszczonej foremki. Użyłam formy keksowej o wymiarach ok.32,5 na 8,5 cm., którą wysmarowałam margaryną i wysypałam bułką tartą.
Piec około 1 godziny w temperaturze 180 stopni.