Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
idealny dla amatorow kokosa :) nie jest to moj przepis, pochodzi ze strony majanaboxing.blox.pl ale jest tak dobry ze musialam go tu zamiescic:)
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1665
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1458
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1458
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1634
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1665
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1458
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1458
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1634
Składniki
Do miski przesiać mąkę, wymieszać z proszkiem do pieczenia, cukrem i cynamonem oraz wiórkami kokosowymi. Wlać mleko roztrzepane z jajkami i wanilią. Wymieszać i dodać roztopione masło. Wyrabiać na gładką masę.
Ciasto przełożyć do natłuszczonej foremki. Użyłam formy keksowej o wymiarach ok.32,5 na 8,5 cm., którą wysmarowałam margaryną i wysypałam bułką tartą.
Piec około 1 godziny w temperaturze 180 stopni.