Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Korzenny chlebek"
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 236
Makaron z kurczakiem i jarmużem. Pożywne i smaczne danie z makaronu z mięsem...
Odsłon: 34
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 15
Pyszny i soczysty schab pieczony, idealny jako dodatek do drugiego dania lub...
Odsłon: 280
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 236
Makaron z kurczakiem i jarmużem. Pożywne i smaczne danie z makaronu z mięsem...
Odsłon: 34
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 15
Pyszny i soczysty schab pieczony, idealny jako dodatek do drugiego dania lub...
Odsłon: 280
Składniki
Jajka zmiksuj z cukrem. Obrany batat zetrzyj na tarce, wymieszaj z kefirem. Mąkę przesiej z sodą oczyszczoną, mieszanką kardamonu i cynamonu oraz opakowaniem cukru waniliowego. Do masy jajecznej wlej olej, zmiksuj. Dodaj ziemniaki z kefirem, a potem mąkę.
wymieszaj, przełóż do wyłożonej pergaminem formy (tzw. keksówki). Piecz 50 min w temp. 170 st. Gotowy chlebek wystudź. Lukier przygotuj wg przepisu na opakowaniu. Polej chlebek, udekoruj imbirem.
10 porcji, czas ok. 75 min; porcja – 220 kcal, cena 1 zł.Źródło: Świat kobiety