Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Korzenny chlebek"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117570
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8151
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3049
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1831
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1406
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117570
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8151
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3049
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1831
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1406
Składniki
Jajka zmiksuj z cukrem. Obrany batat zetrzyj na tarce, wymieszaj z kefirem. Mąkę przesiej z sodą oczyszczoną, mieszanką kardamonu i cynamonu oraz opakowaniem cukru waniliowego. Do masy jajecznej wlej olej, zmiksuj. Dodaj ziemniaki z kefirem, a potem mąkę.
wymieszaj, przełóż do wyłożonej pergaminem formy (tzw. keksówki). Piecz 50 min w temp. 170 st. Gotowy chlebek wystudź. Lukier przygotuj wg przepisu na opakowaniu. Polej chlebek, udekoruj imbirem.
10 porcji, czas ok. 75 min; porcja – 220 kcal, cena 1 zł.Źródło: Świat kobiety