Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Korzenny chlebek"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10705
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9149
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10705
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9149
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Składniki
Jajka zmiksuj z cukrem. Obrany batat zetrzyj na tarce, wymieszaj z kefirem. Mąkę przesiej z sodą oczyszczoną, mieszanką kardamonu i cynamonu oraz opakowaniem cukru waniliowego. Do masy jajecznej wlej olej, zmiksuj. Dodaj ziemniaki z kefirem, a potem mąkę.
wymieszaj, przełóż do wyłożonej pergaminem formy (tzw. keksówki). Piecz 50 min w temp. 170 st. Gotowy chlebek wystudź. Lukier przygotuj wg przepisu na opakowaniu. Polej chlebek, udekoruj imbirem.
10 porcji, czas ok. 75 min; porcja – 220 kcal, cena 1 zł.Źródło: Świat kobiety