Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Korzenny chlebek"
Babka to jedno z tradycyjnych ciast na wielkanocnym stole , polecam szybką i...
Odsłon: 604
Schab pod pierzynką to świetna propozycja na obiad, kolację, imprezę lub świą...
Odsłon: 751
Puszyste placuszki jogurtowe , bez użycia miksera . Można je zrobić same z do...
Odsłon: 381
Babka to jedno z tradycyjnych ciast na wielkanocnym stole , polecam szybką i...
Odsłon: 604
Schab pod pierzynką to świetna propozycja na obiad, kolację, imprezę lub świą...
Odsłon: 751
Puszyste placuszki jogurtowe , bez użycia miksera . Można je zrobić same z do...
Odsłon: 381
Składniki
Jajka zmiksuj z cukrem. Obrany batat zetrzyj na tarce, wymieszaj z kefirem. Mąkę przesiej z sodą oczyszczoną, mieszanką kardamonu i cynamonu oraz opakowaniem cukru waniliowego. Do masy jajecznej wlej olej, zmiksuj. Dodaj ziemniaki z kefirem, a potem mąkę.
wymieszaj, przełóż do wyłożonej pergaminem formy (tzw. keksówki). Piecz 50 min w temp. 170 st. Gotowy chlebek wystudź. Lukier przygotuj wg przepisu na opakowaniu. Polej chlebek, udekoruj imbirem.
10 porcji, czas ok. 75 min; porcja – 220 kcal, cena 1 zł.Źródło: Świat kobiety
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
Chleb bez wyrabiania z cebulką prażoną
Pieczywo
drożdżowy ślimak z migdałami
Pieczywo
Szybki chlebek bez glutenu według Ewy Wachowicz
Pieczywo
Bułeczki z cynamonem, rodzynkami i daktylami
Chleb bez wyrabiania z cebulką prażoną
Dziś poleca się mój nowy chlebek który wymyśliłam, chcecie przepis więc zapra...
Odsłon: 65
drożdżowy ślimak z migdałami
Słodki, drożdżowy ślimak z migdałami. Pyszny solo do popołudniowej herbaty al...
Odsłon: 355