Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kruche rogaliki z kaszą manną"
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 991
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4615
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1257
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 991
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4615
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1257
Składniki
Wszystkie suche : mąkę, kaszę, cukier zwykły i wanilinowy oraz proszek do pieczenia wymieszaj. Następnie dodaj jajko, esencję oraz masło i zagnieć gładkie ciasto. Uformuj z niego kulę, owiń folią i schładzaj w lodówce godzinę lub 30 minut w zamrażalniku.
Przygotuj blachę do pieczenia rogalików: posmaruj ją tłuszczem lub wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzej do temp. 180° C.
Ciasto wyjmij z lodówki. Odrywaj z niego po kawałku i jak najszybciej formuj w dłoniach najpierw niewielki wałeczek, potem ulep rogalik. Układaj je na blasze w sporych odstępach. Piecz do lekkiego zrumienienia (ok. 15 min). Zaraz po wyjęciu z piekarnika posyp cukrem pudrem.
(bez czasu oczekiwania): 30 minut Porcja: 245 kilokalorii.
<strong>Smak rogalików z ka szy manny wzbogacą mielone migdały.</strong>Źródło: Świat i Ludzie