Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kruche rogaliki z kaszą manną"
Najlepsza sałatka ogórkowa, poważnie. Chrupiący ogórek, oliwki i słona feta p...
Odsłon: 150
Dzisiaj szaszłyki z polędwiczki wieprzowej, świeżej papryki oraz cebuli czerw...
Odsłon: 32
Najlepsza sałatka ogórkowa, poważnie. Chrupiący ogórek, oliwki i słona feta p...
Odsłon: 150
Dzisiaj szaszłyki z polędwiczki wieprzowej, świeżej papryki oraz cebuli czerw...
Odsłon: 32
Składniki
Wszystkie suche : mąkę, kaszę, cukier zwykły i wanilinowy oraz proszek do pieczenia wymieszaj. Następnie dodaj jajko, esencję oraz masło i zagnieć gładkie ciasto. Uformuj z niego kulę, owiń folią i schładzaj w lodówce godzinę lub 30 minut w zamrażalniku.
Przygotuj blachę do pieczenia rogalików: posmaruj ją tłuszczem lub wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzej do temp. 180° C.
Ciasto wyjmij z lodówki. Odrywaj z niego po kawałku i jak najszybciej formuj w dłoniach najpierw niewielki wałeczek, potem ulep rogalik. Układaj je na blasze w sporych odstępach. Piecz do lekkiego zrumienienia (ok. 15 min). Zaraz po wyjęciu z piekarnika posyp cukrem pudrem.
(bez czasu oczekiwania): 30 minut Porcja: 245 kilokalorii.
<strong>Smak rogalików z ka szy manny wzbogacą mielone migdały.</strong>Źródło: Świat i Ludzie
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
ficelle
Pieczywo
Chleb na zakwasie
Pieczywo
Chleb kminkowy
Pieczywo
Chleb z mąki bambusowej
ficelle
Ficelle, "szczuplejsze" siostry bagietek, chrupiące i pyszne. U mnie wersja n...
Odsłon: 212
Chleb na zakwasie
Upieczony w domowym zaciszu - najlepszy, i ten zapach pieczonego chleba.
Odsłon: 1644