Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krupnik w chlebie"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 145
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 42
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 145
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 42
Składniki
Obraną marchew i pietruszkę oraz opaloną nad ogniem cebulę wrzuć do wody razem z kośćmi i przyprawami. Ugotuj.
Grzyby namocz w letniej wodzie, pokrój w paski.
Przygotowany wywar cielęcy przecedź, po czym dodaj do niego grzyby, pokrojone w kostkę ziemniaki oraz przepłukaną kaszę perłową. Gotuj kwadrans.
Zabiel zupę śmietaną z mąką i dołóż pociętą w plastry marchew.
Wlej krupnik do wydrążonych chlebków i podawaj.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 280. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax