Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rodzynkowy chleb zapiekany z cynamonem i goździkami"
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 835
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 358
Prosta i szybka w przygotowaniu sałatka. Jest orzeźwiająca i pyszna. Może sta...
Odsłon: 125
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 835
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 358
Prosta i szybka w przygotowaniu sałatka. Jest orzeźwiająca i pyszna. Może sta...
Odsłon: 125
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180 st. Przygotuj żaroodporne miseczki.
Wymieszaj mleko, śmietanę i waniliową esencję w garnku. Zagotuj. Ubij jajka z cukrem. Stopniowo połącz mleko z ubitymi jajkami. Dodaj posiekaną czekoladę.
Posmaruj chleb masłem. Ułóż kromki w przygotowanych miseczkach i posyp dodatkową czekoladą.
Do przygotowanych miseczek wlej po równo masę mleczno-jajeczną. Na koniec dociśnij zawartość naczyń, by niemal w całości zanurzyć chleb. Pudding w trakcie pieczenia wyrośnie. Odstaw na 15 minut, by chleb wchłonął płynną masę.
Wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz ok. 30 minut. Po upieczeniu lekko ostudź i podawaj na ciepło. Po wierzchu posyp kakao.Źródło: Olivia