Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112975
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 316
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 663
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 530
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112975
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 316
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 663
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 530
Składniki
Mąkę, margarynę, śmietanę i szczyptę soli siekamy i zagniatamy.Wkładamy do lodówki na ok.30 min. Jeśli nie mamy czasu (lub chęci :) ) nie musimy.Ciasto rozwałkować, wyciąć okrąg(od talerza) i podzielić go na 4 części.Na każdą część położyć marmoladę i zwijać rogaliki.Posmarować jajkiem i posypać cukrem.Piec w piekarniku w 180-200st.ok.25 min.Rogaliki mają być rumiane.