Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 51
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 721
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 61
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 73
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 51
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 721
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 61
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 73
Składniki
Margarynę z mąką i z jednym jajkiem siekamy nożem.Drożdże rozrabiamy z mlekiem,dodać wszystkie składniki i zagniatamy ciasto.
Formujemy wałek który dzielimy na 4-6 części będą mniejsze rogaliki,wałkujemy koło,dzielimy na osiem części do środka dajemy marmoladę,robimy rogale i pieczemy na złoty kolor,posypujemy cukrem pudrem. UWAGA: Nie czekamy do wyrośnięcia ciasta samo rośnie podczas robienia rogali.