Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 732
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22769
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15141
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4854
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45467
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 732
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22769
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15141
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4854
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45467
Składniki
Margarynę z mąką i z jednym jajkiem siekamy nożem.Drożdże rozrabiamy z mlekiem,dodać wszystkie składniki i zagniatamy ciasto.
Formujemy wałek który dzielimy na 4-6 części będą mniejsze rogaliki,wałkujemy koło,dzielimy na osiem części do środka dajemy marmoladę,robimy rogale i pieczemy na złoty kolor,posypujemy cukrem pudrem. UWAGA: Nie czekamy do wyrośnięcia ciasta samo rośnie podczas robienia rogali.