Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15851
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4798
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 537
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15851
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4798
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 537
Składniki
Drożdże zalać ciepłym mlekiem z cukrem .Margarynę rozpuścić i ostudzić,dodać szczyptę soli. do miski wsypać mąkę, rozczyn,jaja, margarynę. Wyrobić ciasto aby odchodziło od dłoni. pozostawić do wyrośnięcia Rozwałkować, wycinać trójkąty,nałożyć na nie marmoladę,zwinąć. piec w temp. 180stopniC. Polukrować.