Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo Dobre Rogaliki możesz dać dowolne nadzienie kto co wolli Pycha ;)
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 131
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40276
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 4166
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 753
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 131
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40276
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 4166
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 753
Składniki
Do przesianej mąki dodajemy żółtka, cukier puder, sól i rozkruszone drożdże. Wlewamy ciepłe mleko (nie gorące) i delikatnie łączymy składniki, pod koniec dodajemy roztopione, letnie masło i wyrabiamy jednolitą masę aż tłuszcz zostanie całkowicie wchłonięty. Ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia. Gdy ciasto podwoi swoją objętość, odrywamy małe kawałki i formujemy zgrabne trójkąty. Nakładamy nadzienie i ciasno zwijamy następnie układamy w odstępach na wysmarowanej tłuszczem blasze. Pieczemy w temperaturze 160-180 stopni przez 25-30 minut. Po ostygnięciu posypujemy cukrem pudrem. Smacznego ;-)