Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo Dobre Rogaliki możesz dać dowolne nadzienie kto co wolli Pycha ;)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12601
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1431
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13684
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5754
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12601
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1431
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13684
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5754
Składniki
Do przesianej mąki dodajemy żółtka, cukier puder, sól i rozkruszone drożdże. Wlewamy ciepłe mleko (nie gorące) i delikatnie łączymy składniki, pod koniec dodajemy roztopione, letnie masło i wyrabiamy jednolitą masę aż tłuszcz zostanie całkowicie wchłonięty. Ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia. Gdy ciasto podwoi swoją objętość, odrywamy małe kawałki i formujemy zgrabne trójkąty. Nakładamy nadzienie i ciasno zwijamy następnie układamy w odstępach na wysmarowanej tłuszczem blasze. Pieczemy w temperaturze 160-180 stopni przez 25-30 minut. Po ostygnięciu posypujemy cukrem pudrem. Smacznego ;-)