Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo Dobre Rogaliki możesz dać dowolne nadzienie kto co wolli Pycha ;)
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 739
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424849
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10666
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336942
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 739
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424849
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10666
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336942
Składniki
Do przesianej mąki dodajemy żółtka, cukier puder, sól i rozkruszone drożdże. Wlewamy ciepłe mleko (nie gorące) i delikatnie łączymy składniki, pod koniec dodajemy roztopione, letnie masło i wyrabiamy jednolitą masę aż tłuszcz zostanie całkowicie wchłonięty. Ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia. Gdy ciasto podwoi swoją objętość, odrywamy małe kawałki i formujemy zgrabne trójkąty. Nakładamy nadzienie i ciasno zwijamy następnie układamy w odstępach na wysmarowanej tłuszczem blasze. Pieczemy w temperaturze 160-180 stopni przez 25-30 minut. Po ostygnięciu posypujemy cukrem pudrem. Smacznego ;-)