Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo Dobre Rogaliki możesz dać dowolne nadzienie kto co wolli Pycha ;)
Do przesianej mąki dodajemy żółtka, cukier puder, sól i rozkruszone drożdże. Wlewamy ciepłe mleko (nie gorące) i delikatnie łączymy składniki, pod koniec dodajemy roztopione, letnie masło i wyrabiamy jednolitą masę aż tłuszcz zostanie całkowicie wchłonięty. Ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia. Gdy ciasto podwoi swoją objętość, odrywamy małe kawałki i formujemy zgrabne trójkąty. Nakładamy nadzienie i ciasno zwijamy następnie układamy w odstępach na wysmarowanej tłuszczem blasze. Pieczemy w temperaturze 160-180 stopni przez 25-30 minut. Po ostygnięciu posypujemy cukrem pudrem. Smacznego ;-)
Rogaliki wyszły przepyszne. Nawet następnego dnia zachowały swoją puszystość...
Odsłon: 7947
Idealne na Dzień Dziecka. Każde dziecko będzie nimi zachwycone.
Odsłon: 7120
Pyszna i sycąca zupa grochowa z dodatkiem warzyw oraz podsmażonej kiełbasy po...
Odsłon: 46
Dzisiejszą propozycją obiadową są plastry schabu w sosie jaki robi moja mama
Odsłon: 430
Marynowane kiszeniaki śremskie w zalewie octowej na zimę. Przepis sprawdzony,...
Odsłon: 321
Pyszne ciasto o smaku toffi biszkopt oraz krem , nasączone naparem z kawy pos...
Odsłon: 574
Pyszna sałatka którą bardzo lubi moja córka chodź nie jest wegetarianką bard...
Odsłon: 101
Pyszna i sycąca zupa grochowa z dodatkiem warzyw oraz podsmażonej kiełbasy po...
Odsłon: 46
Dzisiejszą propozycją obiadową są plastry schabu w sosie jaki robi moja mama
Odsłon: 430
Marynowane kiszeniaki śremskie w zalewie octowej na zimę. Przepis sprawdzony,...
Odsłon: 321
Pyszne ciasto o smaku toffi biszkopt oraz krem , nasączone naparem z kawy pos...
Odsłon: 574
Pyszna sałatka którą bardzo lubi moja córka chodź nie jest wegetarianką bard...
Odsłon: 101
Składniki
Do przesianej mąki dodajemy żółtka, cukier puder, sól i rozkruszone drożdże. Wlewamy ciepłe mleko (nie gorące) i delikatnie łączymy składniki, pod koniec dodajemy roztopione, letnie masło i wyrabiamy jednolitą masę aż tłuszcz zostanie całkowicie wchłonięty. Ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia. Gdy ciasto podwoi swoją objętość, odrywamy małe kawałki i formujemy zgrabne trójkąty. Nakładamy nadzienie i ciasno zwijamy następnie układamy w odstępach na wysmarowanej tłuszczem blasze. Pieczemy w temperaturze 160-180 stopni przez 25-30 minut. Po ostygnięciu posypujemy cukrem pudrem. Smacznego ;-)
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
Chleb z mąki migdałowej
Pieczywo
Bułki pszenne, zwykłe
Pieczywo
Chleb portugalski
Pieczywo
Tortilla - domowe placki
Chleb z mąki migdałowej
Idealny na diecie keto =)
Odsłon: 48
Bułki pszenne, zwykłe
Bardzo smaczne bułki, upieczone z pszennej mąki, idealne do porannych śniadań...
Odsłon: 2802