Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rogaliki z czekoladą"
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i przesiej na stolnicę. Dodaj cukier, wiórki kokosowe i posiekane masło. Zagnieć ciasto. Wstaw je na godzinę do lodówki.
Ze schłodzonego ciasta odrywaj małe porcje i wciskaj je do metalowych foremek na rogaliki. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 170°C, piecz około 10-12 minut. Pozostaw w foremkach do wystudzenia i dopiero wyjmij.
Czekoladę rozpuść z masłem w kąpieli wodnej. Końce rogalików zanurzaj w czekoladzie i odłóż do stężenia.
Z takiego ciasta można zrobić również malutkie babeczki. Jeśli nie masz małych foremek, możesz upiec kokosanki na blasze. Roztop 5 dag masła z 1/2 szklanki cukru, wlej 3 łyżki mleka, wymieszaj i zdejmij rondelek z palnika.
Wsyp 20 dag wiórków kokosowych, wymieszaj, przestudź. 2 białka ubij ze szczyptą soli i delikatnie wmieszaj do masy kokosowej. Łyżką wykładaj porcje na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz około 15 minut.Źródło: Kobieta i życie
Przepis dnia
Pyszne rogaliki krucho drożdżowe z marmoladą .
Odsłon: 12493
Czasami mam chęć pofantazjować w temacie sałatek. Właśnie ten przepis to ozna...
Odsłon: 33
Każdy ma czasem ochotę na coś słodkiego. Wiele osób jednak – z takich czy inn...
Odsłon: 4534
Sałatka ziemniaczana jest obowiązkowa na każdym polskim grillu.
Odsłon: 44
Pyszna sałatka do dań mięsnych rybnych i do grilla Szybka w przygotowaniu.
Odsłon: 346
Szybkie i smaczne klopsiki z piekarnika podane z ziemniakami i ulubioną suró...
Odsłon: 154
Czasami mam chęć pofantazjować w temacie sałatek. Właśnie ten przepis to ozna...
Odsłon: 33
Każdy ma czasem ochotę na coś słodkiego. Wiele osób jednak – z takich czy inn...
Odsłon: 4534
Sałatka ziemniaczana jest obowiązkowa na każdym polskim grillu.
Odsłon: 44
Pyszna sałatka do dań mięsnych rybnych i do grilla Szybka w przygotowaniu.
Odsłon: 346
Szybkie i smaczne klopsiki z piekarnika podane z ziemniakami i ulubioną suró...
Odsłon: 154
Składniki
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i przesiej na stolnicę. Dodaj cukier, wiórki kokosowe i posiekane masło. Zagnieć ciasto. Wstaw je na godzinę do lodówki.
Ze schłodzonego ciasta odrywaj małe porcje i wciskaj je do metalowych foremek na rogaliki. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 170°C, piecz około 10-12 minut. Pozostaw w foremkach do wystudzenia i dopiero wyjmij.
Czekoladę rozpuść z masłem w kąpieli wodnej. Końce rogalików zanurzaj w czekoladzie i odłóż do stężenia.
Z takiego ciasta można zrobić również malutkie babeczki. Jeśli nie masz małych foremek, możesz upiec kokosanki na blasze. Roztop 5 dag masła z 1/2 szklanki cukru, wlej 3 łyżki mleka, wymieszaj i zdejmij rondelek z palnika.
Wsyp 20 dag wiórków kokosowych, wymieszaj, przestudź. 2 białka ubij ze szczyptą soli i delikatnie wmieszaj do masy kokosowej. Łyżką wykładaj porcje na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz około 15 minut.Źródło: Kobieta i życie
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
Chleb słonecznikowy
Pieczywo
Szybki chlebek z sezamem
Pieczywo
Chlebek odrywany serowo-czosnkowy
Pieczywo
Bułki z nadzieniem pieczarkowym.
Chleb słonecznikowy
Chleb słonecznikowy domowej roboty to świetna alternatywa dla pieczywa ze skl...
Odsłon: 2636
Szybki chlebek z sezamem
Zwykły chlebek na drożdżach z dodatkiem sezamu. W środku delikatny i mięciut...
Odsłon: 2415