Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rogaliki z czekoladą"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13087
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2467
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3603
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4477
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13087
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2467
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3603
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4477
Składniki
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i przesiej na stolnicę. Dodaj cukier, wiórki kokosowe i posiekane masło. Zagnieć ciasto. Wstaw je na godzinę do lodówki.
Ze schłodzonego ciasta odrywaj małe porcje i wciskaj je do metalowych foremek na rogaliki. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 170°C, piecz około 10-12 minut. Pozostaw w foremkach do wystudzenia i dopiero wyjmij.
Czekoladę rozpuść z masłem w kąpieli wodnej. Końce rogalików zanurzaj w czekoladzie i odłóż do stężenia.
Z takiego ciasta można zrobić również malutkie babeczki. Jeśli nie masz małych foremek, możesz upiec kokosanki na blasze. Roztop 5 dag masła z 1/2 szklanki cukru, wlej 3 łyżki mleka, wymieszaj i zdejmij rondelek z palnika.
Wsyp 20 dag wiórków kokosowych, wymieszaj, przestudź. 2 białka ubij ze szczyptą soli i delikatnie wmieszaj do masy kokosowej. Łyżką wykładaj porcje na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz około 15 minut.Źródło: Kobieta i życie