Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, łatwe i smaczne.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 327
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2566
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 327
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2566
Składniki
Rozłóż cisto na stolnicy i pokrój je na osiem trójkątów.
Ser pokrój w kostkę , a szynkę w paski o szerokości 3-4 cm i długości 6-8 cm.
Na każdym trójkącie ciasta połóż kawałek szynki oraz kilka kostek sera.
Zwiń ciasto francuskie, formując rogaliki.
Rozłóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczeni, a następnie posmaruj lekko roztrzepanym żółtkiem z odrobiną soli.
Piec przez 15 minut w piekarniku podgrzanym uprzednio do temperatury 190C.
RADA: By uniknąć wypływania sera, posmaruj narożne fragmenty ciasta białkiem, jeszcze przed zwinięciem go w rogaliki.