Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, łatwe i smaczne.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2257
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101825
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6230
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2257
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101825
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6230
Składniki
Rozłóż cisto na stolnicy i pokrój je na osiem trójkątów.
Ser pokrój w kostkę , a szynkę w paski o szerokości 3-4 cm i długości 6-8 cm.
Na każdym trójkącie ciasta połóż kawałek szynki oraz kilka kostek sera.
Zwiń ciasto francuskie, formując rogaliki.
Rozłóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczeni, a następnie posmaruj lekko roztrzepanym żółtkiem z odrobiną soli.
Piec przez 15 minut w piekarniku podgrzanym uprzednio do temperatury 190C.
RADA: By uniknąć wypływania sera, posmaruj narożne fragmenty ciasta białkiem, jeszcze przed zwinięciem go w rogaliki.