Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, łatwe i smaczne.
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12476
Chcesz przenieść smak domowej kuchni na wyższy poziom? Nasz przepis na paszte...
Odsłon: 4886
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 78
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12476
Chcesz przenieść smak domowej kuchni na wyższy poziom? Nasz przepis na paszte...
Odsłon: 4886
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 78
Składniki
Rozłóż cisto na stolnicy i pokrój je na osiem trójkątów.
Ser pokrój w kostkę , a szynkę w paski o szerokości 3-4 cm i długości 6-8 cm.
Na każdym trójkącie ciasta połóż kawałek szynki oraz kilka kostek sera.
Zwiń ciasto francuskie, formując rogaliki.
Rozłóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczeni, a następnie posmaruj lekko roztrzepanym żółtkiem z odrobiną soli.
Piec przez 15 minut w piekarniku podgrzanym uprzednio do temperatury 190C.
RADA: By uniknąć wypływania sera, posmaruj narożne fragmenty ciasta białkiem, jeszcze przed zwinięciem go w rogaliki.