Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Roladki z chleba"
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7893
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1152
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13659
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7893
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1152
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13659
Składniki
Marchewkę ugotuj i pokrój w kostkę razem z ogórkiem.
Wymieszaj warzywa z utartym masłem.
Chleb okrojony ze skórek ułóż na folii, tworząc prostokąt. Posmaruj wierzch śmietaną, przykryj drugim kawałkiem folii i rozwałkuj. Usuń folię, a na tostach umieść plastry szynki i posmaruj je masą maślaną.
Całość zroluj i posyp makiem.
Schłodź roladę w lodówce, pokrój ją w plastry i udekoruj natką.Źródło: Kurier TV