Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Serowo-jogurtowy chlebek z awokado"
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1377
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113605
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1377
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113605
Składniki
Rozgrzej piekarnik do temp. 180 st. Formę do tarty posmaruj olejem. Awokado umyj, przekrój na pół, usuwając pestkę. Wydrąż miąższ, rozdrobnij i przełóż do miski. Zmiksuj z 2 łyżeczkami oleju, maślanką oraz jogurtem greckim.
Do przygotowanej mieszanki dosyp 1/2 szklanki startego sera oraz mąkę przesianą z 2 łyżeczkami proszku do pieczenia i szczyptą soli. Całość starannie wymieszaj (nie miksuj).
Ciasto przełóż do formy. Piecz około 15 minut. Posyp resztą startego sera. Zmniejsz temperaturę do 160 stopni i piecz kolejne 15 minut. Wyjmij z piekarnika, oprósz solą i pieprzem, ostudź. Przed podaniem posyp ziołami.
Czas ok. 45 min; porcja – 410 kcal, cena 2,90 zł.Źródło: Świat kobiety