Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szpinakowe rogaliki"
Przepis dnia
Dziś mam dla Was orzeźwiającą propozycję dla miłośników słodkości – pyszny de...
Odsłon: 11714
Delikatne mięso z polędwiczek wieprzowych z dodatkiem pieczarek oraz cebulki,...
Odsłon: 967
Przepis dnia
Dziś mam dla Was orzeźwiającą propozycję dla miłośników słodkości – pyszny de...
Odsłon: 11714
Delikatne mięso z polędwiczek wieprzowych z dodatkiem pieczarek oraz cebulki,...
Odsłon: 967
Składniki
Szpinak odmroź, odsącz wodę. Czosnek przeciśnij przez praskę, zeszklij na maśle na dużej patelni. Dodaj szpinak, dopraw solą i pieprzem. Duś do zgęstnienia.
Szpinak podziel na 2 części. Je- dną odłóż, drugą zostaw na patelni, dodaj do niej ser wędzony. Podgrzewaj do rozpuszczenia sera.
Jajko roztrzep. Fetę pokrusz, pomidory posiekaj. Ciasto pokrój na kwadraty. Na połowę kwadratów nałóż szpinak z serem. Złóż je po przekątnej, starannie zlep. Na resztę kwadratów nałóż sam szpinak, posyp fetą i pomidorami, zlep.
Blaszkę wyściel papierem. Ułóż paszteciki, zachowując odstępy, posmaruj jajkiem. Piecz w 200°C do zezłocenia, czyli ok. 20 min.
Czas przygotowania 75 min, ilość porcji 6, cena za porcję 1,60 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
ficelle
Pieczywo
Chleb na zakwasie
Pieczywo
Chleb kminkowy
Pieczywo
Chleb z mąki bambusowej
ficelle
Ficelle, "szczuplejsze" siostry bagietek, chrupiące i pyszne. U mnie wersja n...
Odsłon: 272
Chleb na zakwasie
Upieczony w domowym zaciszu - najlepszy, i ten zapach pieczonego chleba.
Odsłon: 1815