Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Twarożkowe bułeczki"
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 184
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 1013
Przepis na uniwersalne mięso, które można zjeść na zimno – do pieczywa, bądź...
Odsłon: 244
Sałatka wigilijna która od bardzo wielu lat jest obowiązkowa na naszym wigili...
Odsłon: 15091
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 184
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 1013
Przepis na uniwersalne mięso, które można zjeść na zimno – do pieczywa, bądź...
Odsłon: 244
Sałatka wigilijna która od bardzo wielu lat jest obowiązkowa na naszym wigili...
Odsłon: 15091
Składniki
Twaróg utrzyj z jajkami i solą. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Wsyp do twarogu i zagnieć ciasto. Uformuj 12 bułeczek. Ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmaruj pędzelkiem zanurzonym w mleku. Posyp ulubionymi ziarnami.
Wstaw blachę do gorącego piekarnika. Piecz około 25-30 minut w temp. 180°C na złoto-brązowy kolor.
czas przygotowania: 45 min, ilość porcji: 12, cena za porcję: 1,20 złŹródło: Chwila dla Ciebie