Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Twarożkowe bułeczki"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3806
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 627
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3820
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 391
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 738
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3806
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 627
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3820
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 391
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 738
Składniki
Twaróg utrzyj z jajkami i solą. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Wsyp do twarogu i zagnieć ciasto. Uformuj 12 bułeczek. Ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmaruj pędzelkiem zanurzonym w mleku. Posyp ulubionymi ziarnami.
Wstaw blachę do gorącego piekarnika. Piecz około 25-30 minut w temp. 180°C na złoto-brązowy kolor.
czas przygotowania: 45 min, ilość porcji: 12, cena za porcję: 1,20 złŹródło: Chwila dla Ciebie