Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkośc przygotowania, pozbywamy się resztek z lodówki :)
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 4700
Sobota - to czas na grillowanie. Prosty przepis na smakowity kociołek pełen r...
Odsłon: 277
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 798
Efekt chrupkości najłatwiej uzyskać dodając więcej oleju do smażenia, i tak o...
Odsłon: 1136
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 408
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 4700
Sobota - to czas na grillowanie. Prosty przepis na smakowity kociołek pełen r...
Odsłon: 277
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 798
Efekt chrupkości najłatwiej uzyskać dodając więcej oleju do smażenia, i tak o...
Odsłon: 1136
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 408
Składniki
kromki chleba (najlepiej już takiego lekko przeschniętego np.3-dniowego) kroimy w kostkę i robimy grzanki - najlepiej na patelni, na maśle,
kroimy wędlinę (można ją podsmarzyc ale niekoniecznie) i mieszamy z grzankami,
w kubku rozbijamy jajka, dolewamy mleka, dodajemy przyprawy i mieszamy, gotowe wlewamy na patelnię z grzankami i wędliną, rozlewając równomiernie,
wykładamy ser żółty na całoś, zmniejszamy gaz pod patelnią, przykrywamy pokrywką i czekamy aż zetną nam się jajka a ser się roztopi,
otrzymujemy gotową domową pizzę - mniam.... SMACZNEGO!