Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zawijaniec z szynką z indyka i papryką w chlebie"
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 205
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 918
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4016
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20085
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 205
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 918
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4016
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20085
Składniki
Z chleba odkrój wierzch, wydrąż część miąższu. Papryki umyj, obierz, pokrój w cząstki. Cukinie w plastrach podsmaż. Wnętrze chleba smaruj musztardą, układaj czerwoną paprykę, marynowane grzybki, plastry polędwicy, ogórki, na wierzchu układaj kawałki żółtej papryki. Całość przykryj odkrojonym chlebem.
Piekarnik rozgrzej do temperatury 140°C. Na niższą półkę wstaw naczynie z wodą, na wyższą włóż naczynie z chlebem. Możesz chleb lekko zwilżyć z wierzchu. Piecz go przez około 40 minut. Podawaj gorący, krojąc w plastry lub na zimno z sałatką.
Czas około godziny.
Z czerstwego chleba bardzo szybko przygotujesz sycącą zupę. Pokrojony w kostkę lub pokruszony chleb podsmaż na dwóch łyżkach oleju, zalej wywarem z rosołu, dodaj masło i przyprawy, przecisnięty czosnek, gotuj 20 minut. Dodaj dwie kostki sera topionego. Zmiksuj.Źródło: Dobry Tydzień