Przekąski Przepis na:
5-6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
oczyscic pieczarki i pokroic w grubsze paski,wycisnac zabek czosnku i podsmazyc na 3 lyzkach oleju....wrzucic pieczarki i mortadelle razem podsmazac przez kilka minut...dadac sol pieprz...wylaczyc gaz i zostawic 10 minut pod przykryciem....
zrobic ciasto zgodnie z przepisem...czyli drozdze maka jajka...tak jak na ciasto drozdzowe...na koniec wymieszac ciasto lacznie z pieczarkami mortadella ( wszystkie skladniki z patelni ) i wlozyc do formy chlebowej ( prostakatnej) wlozyc do goracego juz piekarnika 180 C przez 40 minut.
Na skróty
Komentarze do przepisu (8)

limonka83 10 marca 2011Zgłoś do usunięcia
musisz sie postarac bardziej..ciasto drozdzowe odstaw na 2 h w cieplym miejscu napewno wyjdzie!! pozdrawiam0 Kto głosował? | Odpowiedz

s3bi 10 marca 2011Zgłoś do usunięcia
A toTwoje zdjęcie to chlebka? czy, to na leżąco ? Nie ujmując Twoim staraniom,to coś podobnego zrobiłem po ostatniej imprezie.I raczej nie było to tak smaczne jak Twó chlebek.Muszę na imprezach pamiętać żeby jeść to co lubię :P0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 09 marca 2011Zgłoś do usunięcia
dzięki za odpowiedz następnym razem tak zrobię bo ogólnie chlebek jest pyszny!!! pozdrawiam0 Kto głosował? | Odpowiedz

limonka83 08 marca 2011Zgłoś do usunięcia
zdjecie jest moje jak nie wiezycie to nie moja sprawa.... ciao.0 Kto głosował? | Odpowiedz

limonka83 08 marca 2011Zgłoś do usunięcia
tak ... jeslii chcesz zeby bylo go wiecej odstaw ciasto nawet do 2 godzin do wyrosniecia...dodaj wiecej maki... :) blaszka musi byc waziutka taka jak na makowca mniej wiecej... pozdrowienia0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 08 marca 2011Zgłoś do usunięcia
Właśnie zrobiłam ten chlebek i wyszedł mi bardzo cieniutki czy 100 dkg mąki to nie za mało??? i czy ciasto trzeba odstawić do wyrośnięcia?? z góry dzięki za odpowiedz a może ktoś go już też piekł???0 Kto głosował? | Odpowiedz

mirazm 07 marca 2011Zgłoś do usunięcia
bardzo ciekawy przepis :) wypróbuje0 Kto głosował? | Odpowiedz

irma 07 marca 2011Zgłoś do usunięcia
Do takiego chlebka nie trzeba już żadnej wędliny.Ciekawy przepis.0 Kto głosował? | Odpowiedz