Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostszy na świecie przepis na chleb, bez zagniatania, wyrastania, tylko wymieszaj i upiecz:))))
 
         
         
         
            Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54186
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 529
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5512
 
            Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54186
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 529
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5512
 
         
         
                Składniki
Drożdże rozetrzeć z solą i wymieszać z wodą i miodem.
W dużej misce wymieszać wszystkie suche składniki, dodać płyn i wymieszać łyżką. Nie trzeba wyrabiać !
Przełożyć do 2 długich foremek (takich jak do keksu) wysmarowanych tłuszczem i posypanych otrębami (ale nie trzeba koniecznie posypywać).
Wstawić do nagrzanego do 160 stopni piekarnika i piec 20 minut, po tym czasie posmarować wierzchy chlebków masłem i piec dalej w temp. 200 stopni przez około 40 min. Po upieczeniu zostawić w foremkach do wystygnięcia (wtedy będzie wilgotny), albo wyjąć z foremek (wtedy będzie chrupiący).
Taki chlebek można jeść nawet przez tydzień. Porcja która podałam jest raczej na większą imprezę, ja zwykle piekę z połowy składników :) Smacznego :))))