Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niebo w gębie, ot po prostu :)
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2527
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3858
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 708
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8874
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2527
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3858
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 708
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8874
Składniki
Robimy zaczyn. Mleko lekko podgrzewamy dodajemy cukier i drożdże. Odstawiamy do wyrośnięcia. Czosnek obieramy - przciskamy.
Do zaczynu wsypujemy mąkę, dodajemy jajko, czosnek, celube (poszatkowane) i sól. Wyrabiamy ciasto - jeśli za rzadkie można dosypac mąki.
Wyrabiamy aż ciasto zacznie odchodzić od ręki. Wszystko wkładamy do wcześniej wysmarowanej placy, wąskiej podłużnej, zostawiamy na chwilę do wyrośnięcia i do piekarnika
Pieczemy ok. 20 minut w temp. 200 stopni.