Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam ekspresowe domowe bułeczki! Nie trzeba robić zaczynu! :) Smak wspaniały i bez żadnych sztucznych dodatków. ZAPRASZAM TAKŻE NA MOJEGO BLOGA: www.pudeleczkoczekoladek.blogspot.com
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 912
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11177
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3998
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1385
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 912
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11177
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3998
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1385
Składniki
Do dużej miski wlewam mleko i dodaję drożdże. Następnie dodaję mąkę, oliwę z oliwek, sól i pieprz.
Wyrabiam ciasto na jednolitą masę i formuję „kulkę”.
Miskę przykrywam ściereczką i odstawiam do ciepłego miejsca na ok. 1 godzinę.
Po godzinie formuję kuleczki. Nacinam nożykiem krzyżyk na każdej bułeczce i układam na blaszce wyłożonej folią aluminiową lub papierem do pieczenia
Tak uformowane bułeczki przykrywam ściereczką i jeszcze na ok. 30 minut odstawiam w ciepłe miejsce. Nagrzewam piekarnik do temperatury 210 stopni, wkładam blaszkę z bułeczkami na około 15 minut, następnie zmniejszam temperaturę do 180 stopni i piekę je jeszcze około 30 minut.