Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 516
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 289
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9778
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1145
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4500
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 516
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 289
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9778
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1145
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4500
Składniki
Ściąć górę z wyżej wymienionych bułeczek. Wydrążyć środek i zachować, ponieważ będzie potrzebny.
Podsmażyć 5 plasterków krakowskiej i włożyć do bułeczek.
Na tej samej patelni podsmażyć pokrojoną w kostkę zwyczajną.Potem dorzucić grzyby (oczyszczone i posiekane na plasterki). Podsmażyć do miękkości i dorzucić do tego cebulę. Usmażyć do miękkości cebuli.
Co ciekawe dodać do tego środek wydrążonych bułeczek, porozrywany na drobne kawałeczki. Dosmażyć chwilkę.
Nałożyć farszu do bułek ułożonych w brytfance do pieczenia i posypać żółtym serem.
Piec do rozpuszczenia się sera.