Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 31297
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9683
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2168
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4168
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 885
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 31297
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9683
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2168
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4168
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 885
Składniki
Mąkę przesiać do miski, dodać schłodzoną margarynę i śmietanę. Całość posiekać nożem i szybko zagnieść . Zawinąć w folię i do lodówki na 1h.
Po godzinie wyjąć i podzielić ciasto na 4 części. Rozwałkować każdą z nich i podzielić na 8 trójkątów. Na każdy z nich wyłożyć powidła lub twardą marmoladę. Piec 190 stopni przez ok 20-25 min
Po wystudzeniu rogaliki polukrować i gotowe. Smacznego