Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tani i prosty sposób na małe "co nie co"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14074
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1621
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16027
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6447
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14074
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1621
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16027
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6447
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto. Urywać po kawałku i rozwałkowywać na placek (jak ciasto klei się do wałka posypywać mąką). Pociąć placek na 4 części i jeszcze raz tak by powstało 8 trójkątów. Na boku nakładać marmoladę i zwinąć w rulon, formować rogaliki. Znowu urywamy kawałek, rozwałkujemy placek, rozcinamy na trójkąty, nakładamy marmoladę i tak aż ciasto nam się skończy.
Rozbełtać jajko smarować po wierzchu rogaliki i posypać cukrem. Rogaliki położyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w 190 stopniach aż sią zarumienią.
Takie ciasto można nadziewać nie tylko marmoladą, można zrobić inny farsz z pieczarek, mięsa, jak kto woli. SMACZNEGO!