Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tani i prosty sposób na małe "co nie co"
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 136
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1835
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14518
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19583
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 136
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1835
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14518
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19583
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto. Urywać po kawałku i rozwałkowywać na placek (jak ciasto klei się do wałka posypywać mąką). Pociąć placek na 4 części i jeszcze raz tak by powstało 8 trójkątów. Na boku nakładać marmoladę i zwinąć w rulon, formować rogaliki. Znowu urywamy kawałek, rozwałkujemy placek, rozcinamy na trójkąty, nakładamy marmoladę i tak aż ciasto nam się skończy.
Rozbełtać jajko smarować po wierzchu rogaliki i posypać cukrem. Rogaliki położyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w 190 stopniach aż sią zarumienią.
Takie ciasto można nadziewać nie tylko marmoladą, można zrobić inny farsz z pieczarek, mięsa, jak kto woli. SMACZNEGO!