Przekąski Przepis na:
Zapiekane bułeczki z niespodzianką )))

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 368
Dodano: 16.01.2010
Odsłon: 20280
Składniki
- Średnie bułki, 4-6
- papryka kolorowa, po jednej sztuce
- parówki, 4szt.
- kiełbasa śląska, 2 pęta.
- ser żółty
- pieczarki
- Pół pory
- cebula, 2szt.
- kukurydza
- groszek
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Bułki przekroić i wydrążyć środek, na spód ułożyć po dwa plasterki sera żołtego. Wszystkie składniki pokroić i wymieszać ze sobą. Pieczarki można podsmażyć razem z porą i cebula na patelini są smaczniejsze i lepiej je czuć w farszu. Składniki również można samemu dobierać i zmieniać w zależności od gustu i smaku.
-
Wypełniamy bułki farszem i władamy do piekarnika nagrzanego do 200stopni na 15 min. Fajnie jest też z włączonym termoobiegiem. po 15 min. wyciągamy bułki i na wierzch układamy po dwa lub trzy plasterki sera żółtego i chwilke jeszcze zapiekamy dopóki ser sie rozpuści. Życzę smacznego ))))
Komentarze do przepisu (8)

sarenka777 30 marca 2011Zgłoś do usunięcia
Bardzo apetycznie wyglądają, jutro zrobię takie śniadanko, ciekawe jaki będzie efekt :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Sapik3 26 marca 2011Zgłoś do usunięcia
Witaj kurko :) Środki z bułeczek nie dodaje juz do farszu bo byly by za suche same bułeczki jak sie je z farszem sa wystarczające ale jak zaewszw powtarzam wszystko wedle uznania jeżeli ktos maochote moze dodac i środki :) Pozdrawiam serdecznie Monika :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Sapik3 26 marca 2011Zgłoś do usunięcia
Witaj kurko :) nie farsz wyrzycam za syuche by były tak mi sie wydaje ale to jak zawsze powtarzam każdy może zrobic wedle uznania :) pozdrawiam serdecznie Monika :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Kurka_domowa 25 marca 2011Zgłoś do usunięcia
Apetycznie wyglądają, zastanawiam się tylko co z tymi środkami z bułeczek? Czy rozdrabniasz je i dodajesz do farszu?0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 31 maja 2010Zgłoś do usunięcia
Zrobiłam - super !!!0 Kto głosował? | Odpowiedz

jowita 19 maja 2010Zgłoś do usunięcia
zrobiłam używając długich bagietek, były pyszne i bardzo syte.0 Kto głosował? | Odpowiedz

arczlbn 27 marca 2010Zgłoś do usunięcia
nie robiłem jeszcze ale nie ma opcji w poniedziałek zrobie :) pozdrawiam0 Kto głosował? | Odpowiedz

stester 14 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
mmm ..... pysznie wygląda !!! :-) do ulubionych !!!0 Kto głosował? | Odpowiedz