Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pandemia opanowała świat. Masz zapas papieru i makaronu na pół roku. Brakuje ostatniego ogniwa-chleba. Ubierasz skafander, żegnasz się z bliskimi w domu, w oczach masz łzy, bo nie wiesz czy bezpiecznie wrócisz do domu. Owijasz twarz szalikiem z akrylu, zakładasz słoneczne okulary- nie masz ani maseczki ani gogli ochronnych na oczy. Drżącą ręką chwytasz za klamkę..... Nagle uświadamiasz sobie, że gdzieś w szafie leży szczelnie zapakowana reklamówka z owadem w czarne kropki a w środku niej jest.... mąka! Nerwowo przeszukujesz zamrażarkę w poszukiwaniu drożdży- są!!! Jesteś uratowany!!!! Chwytasz za miskę i czym prędzej bierzesz się do roboty:
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 107
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 78
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 107
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 78
Składniki
Suche składniki wrzucasz do miski zalewasz mlekiem i gnieciesz. Po chwili zorientujesz się, że szklanka mleka to jednak za mało płynu, dolewasz więc jeszcze pół szklanki ciepłej wody. zagniatasz, czekasz godzinkę, aż ciasto wyrośnie. Po godzince zaczyna Ci burczeć w brzuchu, więc chwytasz za ciasto, rozwałkowujesz je na duuży cienki placek, smarujesz masłem po czym kroisz na na około 4 cm paski(szerokość). Rolujesz każdy z kawałków i układasz na kształt śpiącego węża zwiniętego w kłębek.
Wierzch smarujesz roztrzepanym jajkiem. Piecz w temperaturze 180 C przez około 30 min. Smacznego!