Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe pieczywo jest na topie, więc warto spróbować zrobić:)))
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 378
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1449
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5645
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 314
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 378
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1449
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5645
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 314
Składniki
Drożdże, cukier i łyżeczkę mąki rozpuścić w mleku, i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Po 20 minutach dodać pozostałą mąkę, jajko, sól i stopione masło. Wyrabiać ciasto, aż zacznie odstawać od rąk. Przykryć i ponownie odstawić w ciepłe miejsce. Gdy ciasto dobrze wyrośnie, dodac kminek i jeszcze raz zagnieść. Uformować podłużne bułki, ułożyć na blasze wyłożonej pergaminem, poczekać aż wyrosną. Piec ok. 25 minut w temperaturze 180 stopni.