Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe pieczywo jest na topie, więc warto spróbować zrobić:)))
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1328
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 244
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1328
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 244
Składniki
Drożdże, cukier i łyżeczkę mąki rozpuścić w mleku, i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Po 20 minutach dodać pozostałą mąkę, jajko, sól i stopione masło. Wyrabiać ciasto, aż zacznie odstawać od rąk. Przykryć i ponownie odstawić w ciepłe miejsce. Gdy ciasto dobrze wyrośnie, dodac kminek i jeszcze raz zagnieść. Uformować podłużne bułki, ułożyć na blasze wyłożonej pergaminem, poczekać aż wyrosną. Piec ok. 25 minut w temperaturze 180 stopni.