Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny i niezwykle prosty chlebek
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 919
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 525
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 919
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 525
Składniki
Maślankę + drożdże = wymieszaj trzepaczką Dodaj mąkę + sól + śliwki Następnie należy wyrobić ciasto tak by odchodziło od ręki i odstawiamy je do podwojenia objętości na ok 2 h Chlebowe ciasto przekładamy do keksówki i ponownie odstawiamy na 40 min Pieczemy w nagrzanym piekarniku 220* / 40 ‘ Studzimy na kuchennej kratce