Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35725
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1214
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1759
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6024
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35725
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1214
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1759
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6024
        
        Składniki
Jajka roztrzepuję dokładnie widelcem na głębokim talerzu. Dodaję wszystkie przyprawy (Przyprawy dodaję no oko w zależności na ile osób robię - zazwyczaj cały chleb mam do opiekania) Ponownie widelcem dokładnie połączyć wszystkie składniki.
Następnie na patelni rozgrzewamy tłuszcz i każdą kromkę chleba - tuż przed położeniem na patelnię - obtaczamy z obydwu stron w jajku (nie moczymy, aby chleb nie zrobił się ciapaty).
Tak gotowe kromki podawać na ciepło z wędliną lub majonezem, pomidorem. Według uznania. Polecam i życzę smacznego.