Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chleb smażony w jajku z dżemem
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
Składniki
chleb moczymy w roztrzepanym jajku (białko i żółtko), kładziemy na roztopione masło na patelni (roztopić i smażyć z wyczuciem, żeby się masło nie spaliło). W trakcie smażenia posypujemy stronę wierzchnią cukrem, przed jej usmażeniem. Gdy kromkę obsmażymy z dwóch stron kładziemy na talerzyk i smarujemy dżemem z tej strony na której nie ma cukru podajemy na ciepło.. Moje dzieciaki się oto zabijają. SMACZNEGO