Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chleb smażony w jajku z dżemem
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5197
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 779
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11581
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5009
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1254
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5197
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 779
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11581
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5009
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1254
Składniki
chleb moczymy w roztrzepanym jajku (białko i żółtko), kładziemy na roztopione masło na patelni (roztopić i smażyć z wyczuciem, żeby się masło nie spaliło). W trakcie smażenia posypujemy stronę wierzchnią cukrem, przed jej usmażeniem. Gdy kromkę obsmażymy z dwóch stron kładziemy na talerzyk i smarujemy dżemem z tej strony na której nie ma cukru podajemy na ciepło.. Moje dzieciaki się oto zabijają. SMACZNEGO