Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zdrowy, bardzo smaczny i naprawdę szybko się go robi, polecam.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 420
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12146
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 81
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 420
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12146
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 81
Składniki
drożdże wrzucamy do ciepłej wody 0.5 szklanki z dodatkiem soli i 2 łyżek mąki, czekamy aż podwoją swoje rozmiary. W osobnej misce przesiewamy mąkę dodajemy wyrośnięty zaczyn, nasiona ( rozmaryn, siemię lniane, słoneczki...) 2 łyżeczki oliwy i wyrabiamy ciasto, wyrobione odkładamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Nagrzewamy piekarnik( z termoobiegiem), ustawiamy temp 180 stopni i pieczemy chlebek przez 45 minut. Wyjmujemy go od razu po upieczeniu aby woda odparowała, a skórka była chrupka ! Smacznego!