Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zdrowy, bardzo smaczny i naprawdę szybko się go robi, polecam.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3951
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19954
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3072
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4315
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3951
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19954
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3072
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4315
Składniki
drożdże wrzucamy do ciepłej wody 0.5 szklanki z dodatkiem soli i 2 łyżek mąki, czekamy aż podwoją swoje rozmiary. W osobnej misce przesiewamy mąkę dodajemy wyrośnięty zaczyn, nasiona ( rozmaryn, siemię lniane, słoneczki...) 2 łyżeczki oliwy i wyrabiamy ciasto, wyrobione odkładamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Nagrzewamy piekarnik( z termoobiegiem), ustawiamy temp 180 stopni i pieczemy chlebek przez 45 minut. Wyjmujemy go od razu po upieczeniu aby woda odparowała, a skórka była chrupka ! Smacznego!