Śniadania Przepis na:
Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 37
Dodano: 05.03.2011
Odsłon: 6309
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
drożdże wrzucamy do ciepłej wody 0.5 szklanki z dodatkiem soli i 2 łyżek mąki, czekamy aż podwoją swoje rozmiary. W osobnej misce przesiewamy mąkę dodajemy wyrośnięty zaczyn, nasiona ( rozmaryn, siemię lniane, słoneczki...) 2 łyżeczki oliwy i wyrabiamy ciasto, wyrobione odkładamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Nagrzewamy piekarnik( z termoobiegiem), ustawiamy temp 180 stopni i pieczemy chlebek przez 45 minut. Wyjmujemy go od razu po upieczeniu aby woda odparowała, a skórka była chrupka ! Smacznego!
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

ulaw 11 czerwca 2015Zgłoś do usunięcia
A ile chlebków wychodzi z tej porcji???0 Kto głosował? | Odpowiedz

biancorossa 05 marca 2011Zgłoś do usunięcia
chlebek z rozmarynem,na pewno nieziemsko pachnie0 Kto głosował? | Odpowiedz