Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i pachnący chlebek
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 350
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11141
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3833
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1321
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 350
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11141
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3833
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1321
Składniki
Drożdże rozpuszczamy w wodzie. Mąkę, sól oraz rozpuszczone drożdże łączymy i zagniatamy ciasto, aż do uzyskania jednolitej, luźnej konsystencji. Ciasto następnie przykrywamy ściereczką i pozostawiamy na ok. 15 min. Po 15 minutach formujemy bochenek chleba i umieszczamy w blaszce (26 cm x 12 cm) wcześniej posmarowanej margaryną i obsypaną mąką. Wyrobiony bochenek chleba posypujemy odrobiną mąki bądź innymi ulubionymi dodatkami (słonecznik, dynia itp.) następnie przykrywamy ściereczką i czekamy 60 min aż wyrośnie. Po tym czasie chleb wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220'C i pieczemy przez ok. 30-35 min. Smacznego ! :)