Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepis zapożyczony od koleżanki z Siewierza ale sprawdzony przeze mnie;) super smakuja z masełkiem czosnkowym lub ziołowym;)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25852
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2939
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1375
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25852
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2939
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1375
Składniki
mąkę pszenna ziemniaczaną pieprz sól i ziarna mieszamy na sucho
mokre składniki wymieszamy w drugiej osobnej misce i czekamy aż się "ruszy" - zacznie trochę jak gdyby bąbelkować - a pootem wlewamy do suchej masy
następnie do miski wlewamy 4 szklanki przegotowanej letniej wody i wymieszamy. radzę dolewać po trochu w zależności od konsystencji aby nie była za płynna.
wszytsko wymieszać i uformować 3 chlebki
do nasmarowanych olejem blaszek keksówek włożyć chlebki i nie czekać aż wyrośnie tylko od razu włożyć do zimnego piekarnika, który nastwiamy na temp. 200 stopni i pieczemy przez godzinę
po upieczeniu wyjąć z blaszki żeby mogło odparować