Do góry

Śniadania Przepis na:

smażona chałka

smażona chałka

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 40

Dodano:

Odsłon: 6239

Danie kojarzące się z dzieciństwem...

Składniki

  • chleb, chałka lub inne pieczywo, tyle kromek ile jesteś w stanie zjeść
  • mleko, ile "wciągną" kromki
  • masło, do smażenia
1-2 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
smażona chałka

Przygotowanie

  1. Pieczywo pokroić na kromki.

  2. Mleko wlać na głęboki talerz i zanurzyć w nim kromki.

  3. Na patelni rozgrzać masło.

  4. Smażyć pieczywo z dwóch stron na rumiano.

  5. Podawać gorące z cukrem, śmietaną, dżemem, itp...

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

babciaaneczka 02 lipca 2012 Robię czasem podobnie, tylko jeszcze do mleka rozbijam jajko. Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń