Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
trochę pracochłonne,ale naprawdę dobre
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 40
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 114
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 456
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32641
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 87
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 123
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 40
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 114
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 456
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32641
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 87
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 123
Składniki
Mąkę przesiać do miski,zrobić zagłębienie . Do środka wkruszyć drożdże i wlać letnie mleko. Delikatnie wymieszać z odrobiną mąki. Przykryć i odstawić na 15 min.
Gdy rozczyn podwoi swą objętość,dodać 3 łyżki stopionego masła,cukier,jajka,sól,startą skórkę z cytryny. Wszystko razem wymieszać z resztą mąki.
Wyrobić luźne,gładkie,lśniące ciasto. Gdy przestanie kleić się do rąk,przykryć i odstawić w ciepłe miejsce na 15-20 min. Ciasto powinno podwoić swą objętość.
Pozostałe masło stopić i wlać do prostokątnej szerokiej blaszki o wysokich bokach. Z ciasta odrywać niewielkie porcje,formować kule,obtaczać je w stopionym maśle i układać luźno obok siebie w tłuszczu na dnie blaszki. Odstawić aż trochę podrosną.
Piec w nagrzanym do 200 stopni piekarniku,przez 30 min. Gorące posypać cukrem pudrem