Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe i szybkie do przygotowania danie.
W czasach przed maszynkami do mielenia, wszystkie kotlety były ręcznie siekan...
Odsłon: 2531
Prosta , szybka i smaczna sałatka, którą możemy podać jako dodatek do obiadu...
Odsłon: 154
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 5864
W czasach przed maszynkami do mielenia, wszystkie kotlety były ręcznie siekan...
Odsłon: 2531
Prosta , szybka i smaczna sałatka, którą możemy podać jako dodatek do obiadu...
Odsłon: 154
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 5864
Składniki
Wstępne przygotowania:Szalotki obrać i pokroić. Obrane ziemniaki pokroić w kostkę. Rozgrzać olej. Podsmażyć na nim szalotki, połowę pokrojonych ziemniaków oraz połowę podanej ilości groszku. Następnie podlać bulionem, doprowadzić do wrzenia, przykryć i gotować na średnim ogniu przez ok. 15 minut.. Następnie całość zmiksować i przyprawić solą, pieprzem, sokiem z cytryny oraz odrobiną cukru. Wstawić do lodówki na ok. 3 godziny.
Wykonanie: Do zimnej zupy dodać jogurt. Groszek cukrowy przebrać. Ze strączków usunąć włókna, a następnie pokroić w romby. Pokrojone strączki połączyć z zielonym groszkiem, zblanszować przez 3 minuty w osolonej wrzącej wodzie i przelać zimną wodą. Pozostałe ziemniaki wrzucić na 5 minut do osolonego wrzątku i również przelać zimną wodą. Szczypiorek umyć i drobno pokroić.