Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe i szybkie do przygotowania danie.
Tradycyjny i nowoczesny, delikatny i konkretny, dla ochłody i ku pokrzepieniu...
Odsłon: 315
Zwykle zaczyna się niewinnie. Jednych drażni światło i nerwowo opuszczają rol...
Odsłon: 4760
Puszyste, delikatne, nie za słodkie ciasto drożdżowe z rabarbarem to jeden z...
Odsłon: 98
Szybkie, syte jednogarnkowe danie.
Odsłon: 190
Nie ważne jaka będzie pora dnia, zawsze jest dobry czas na chwilę przyjemnośc...
Odsłon: 1516
Zwykle zaczyna się niewinnie. Jednych drażni światło i nerwowo opuszczają rol...
Odsłon: 4760
Puszyste, delikatne, nie za słodkie ciasto drożdżowe z rabarbarem to jeden z...
Odsłon: 98
Szybkie, syte jednogarnkowe danie.
Odsłon: 190
Nie ważne jaka będzie pora dnia, zawsze jest dobry czas na chwilę przyjemnośc...
Odsłon: 1516
Składniki
Wstępne przygotowania:Szalotki obrać i pokroić. Obrane ziemniaki pokroić w kostkę. Rozgrzać olej. Podsmażyć na nim szalotki, połowę pokrojonych ziemniaków oraz połowę podanej ilości groszku. Następnie podlać bulionem, doprowadzić do wrzenia, przykryć i gotować na średnim ogniu przez ok. 15 minut.. Następnie całość zmiksować i przyprawić solą, pieprzem, sokiem z cytryny oraz odrobiną cukru. Wstawić do lodówki na ok. 3 godziny.
Wykonanie: Do zimnej zupy dodać jogurt. Groszek cukrowy przebrać. Ze strączków usunąć włókna, a następnie pokroić w romby. Pokrojone strączki połączyć z zielonym groszkiem, zblanszować przez 3 minuty w osolonej wrzącej wodzie i przelać zimną wodą. Pozostałe ziemniaki wrzucić na 5 minut do osolonego wrzątku i również przelać zimną wodą. Szczypiorek umyć i drobno pokroić.
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa meksykańska
Zupy
Zupa krem wiosenne ostatki
Zupy
Angielska zupa pomidorowa z Chrzanem
Zupy
Kapuśniak na ogonach wieprzowych
Zupa meksykańska
Zupa meksykańska to bardzo szerokie pojęcie, pod którym kryje się najczęściej...
Odsłon: 1702
Zupa krem wiosenne ostatki
Zapewniam, idealny kremik na "pozbycie" się resztek warzyw. Nie przemawia prz...
Odsłon: 101