Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe i szybkie do przygotowania danie.
Jeśli szukacie ciekawego pomysłu na obiad to danie, które z pewnością przypad...
Odsłon: 517
Prościej chyba nie można. Smaczny deser z galaretek i jogurtu. Trochę czasu c...
Odsłon: 10732
Kruchy placek z brzoskwiniami i delikatną pianką budyniową to nasza propozycj...
Odsłon: 19664
Jeśli szukacie ciekawego pomysłu na obiad to danie, które z pewnością przypad...
Odsłon: 517
Prościej chyba nie można. Smaczny deser z galaretek i jogurtu. Trochę czasu c...
Odsłon: 10732
Kruchy placek z brzoskwiniami i delikatną pianką budyniową to nasza propozycj...
Odsłon: 19664
Składniki
Wstępne przygotowania:Szalotki obrać i pokroić. Obrane ziemniaki pokroić w kostkę. Rozgrzać olej. Podsmażyć na nim szalotki, połowę pokrojonych ziemniaków oraz połowę podanej ilości groszku. Następnie podlać bulionem, doprowadzić do wrzenia, przykryć i gotować na średnim ogniu przez ok. 15 minut.. Następnie całość zmiksować i przyprawić solą, pieprzem, sokiem z cytryny oraz odrobiną cukru. Wstawić do lodówki na ok. 3 godziny.
Wykonanie: Do zimnej zupy dodać jogurt. Groszek cukrowy przebrać. Ze strączków usunąć włókna, a następnie pokroić w romby. Pokrojone strączki połączyć z zielonym groszkiem, zblanszować przez 3 minuty w osolonej wrzącej wodzie i przelać zimną wodą. Pozostałe ziemniaki wrzucić na 5 minut do osolonego wrzątku i również przelać zimną wodą. Szczypiorek umyć i drobno pokroić.