Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przy maksimum uczucia można wydobyc świetny smak
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 17381
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1043
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4350
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 998
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1215
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4184
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 17381
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1043
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4350
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 998
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1215
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4184
Składniki
Wybierz fasolę "jaś" i namocz ją według prawideł wszelkich. Zaleca się zalanie wrzątkiem co rzekomo usuwa późniejsze kłopoty z..... - sprawdziłem i efekt jest mizerny, ale.... może i lepiej. Kup dobrą kiełbasę śląską (4 pętka) i chudy boczek. To naprawdę klucz do dobrego smaku. Cebula razy 3, drobno skrojona, czosnek i masa majeranku + czosnek, chilli i trochę kminu.
Kiedy fasola prawie dojdzie(gotuję ją ze skórkami z boczku i wykrojonymi chrząstkami z boczku) , dodaję usmażony boczek z kiełbasą i cebulą. Pachnie niesamowicie. Następnie dodaję dwa rodzaje przecieru pudliszki (taki sobie upodobałem) - jeden z papryką a drugi tradycyjny. Całość doprawiam przyprawami: papryka ostra, cukier dla zrównoważenia smaku, kmin, kolendra, sól oczywiście i pieprz, liść laurowy jest od początku gotowania. Sól dodaję pod koniec gotowania, ponieważ większość składników jest słona. Dla dopełnienia smaku popełniam też sos sojowy. Smacznego
Odpowiem na szczegółowe pytania. Smakuje dużo lepiej niż wygląda na zdjęciu. hahahah