Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przy maksimum uczucia można wydobyc świetny smak
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8380
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2912
Polecam.
Odsłon: 1623
Polecam.
Odsłon: 473
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8380
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2912
Polecam.
Odsłon: 1623
Polecam.
Odsłon: 473
Składniki
Wybierz fasolę "jaś" i namocz ją według prawideł wszelkich. Zaleca się zalanie wrzątkiem co rzekomo usuwa późniejsze kłopoty z..... - sprawdziłem i efekt jest mizerny, ale.... może i lepiej. Kup dobrą kiełbasę śląską (4 pętka) i chudy boczek. To naprawdę klucz do dobrego smaku. Cebula razy 3, drobno skrojona, czosnek i masa majeranku + czosnek, chilli i trochę kminu.
Kiedy fasola prawie dojdzie(gotuję ją ze skórkami z boczku i wykrojonymi chrząstkami z boczku) , dodaję usmażony boczek z kiełbasą i cebulą. Pachnie niesamowicie. Następnie dodaję dwa rodzaje przecieru pudliszki (taki sobie upodobałem) - jeden z papryką a drugi tradycyjny. Całość doprawiam przyprawami: papryka ostra, cukier dla zrównoważenia smaku, kmin, kolendra, sól oczywiście i pieprz, liść laurowy jest od początku gotowania. Sól dodaję pod koniec gotowania, ponieważ większość składników jest słona. Dla dopełnienia smaku popełniam też sos sojowy. Smacznego
Odpowiem na szczegółowe pytania. Smakuje dużo lepiej niż wygląda na zdjęciu. hahahah