Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 117
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 65
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 234
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 4469
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 117
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 65
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 234
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 4469
Składniki
Boczek, paprykę i cebulę pokroić w kostkę. Kiełbasę pokroić w cienkie półplasterki. Pomidora sparzyć zdjąć skórkę pokroić w kostkę. W głębokim rondlu rozpuścić łyżkę tłuszczu, dodać boczek. Zrumienić na jasnozłoty kolor. Dodać paprykę, gdy puści soki zmniejszyć ogień i dusić pod przykryciem często mieszając. Gdy papryka zmięknie – dodać kiełbasę wraz z cebulą. Pod koniec duszenia dodać pomidor. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, oraz ostrą papryką. Jeśli ktoś lubi można zagęścić jajkiem. Podawać z pieczywem pszennym. SMACZNEGO !!