Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 493
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 10121
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13461
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2721
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 493
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 10121
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13461
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2721
Składniki
Boczek, paprykę i cebulę pokroić w kostkę. Kiełbasę pokroić w cienkie półplasterki. Pomidora sparzyć zdjąć skórkę pokroić w kostkę. W głębokim rondlu rozpuścić łyżkę tłuszczu, dodać boczek. Zrumienić na jasnozłoty kolor. Dodać paprykę, gdy puści soki zmniejszyć ogień i dusić pod przykryciem często mieszając. Gdy papryka zmięknie – dodać kiełbasę wraz z cebulą. Pod koniec duszenia dodać pomidor. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, oraz ostrą papryką. Jeśli ktoś lubi można zagęścić jajkiem. Podawać z pieczywem pszennym. SMACZNEGO !!