Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muszę się podzielić z Wami tym przepisem z tej racji ,iż jest to najlepsza zupa jaką kiedykolwiek jadłam! Naprawdę! Idealnie gęsta, puszysta i syta. Gorąco polecam ,gdyż przepis banalny a wrażenia kulinarne zaskakują! ciężko mi było zrobić zdjęcie ,gdyż praktycznie od razu chciałam opróżnić miseczkę :) Gotowane od serca.
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19645
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 210
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1745
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19645
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 210
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1745
Składniki
Ziemniaki gotujemy do miękkości, międzyczasie por kroimy i smażymy na maśle wraz z towarzystwem drobno posiekanego czosnku. (uwaga by nie smażyć go zbyt długo ) Brokuły myjemy i rozdrabniamy na różyczki, następnie dodajemy wraz z zawartością patelni do wcześniej przygotowanego bulionu. Gotujemy ok 15 minut. Dodajemy ziemniaki( bardzo istotne, gdyż nadają one fantastyczną gęstość i smak. Bez nich ta zupa nie byłaby taka sama ) Po lekkim wystudzeniu całość porządnie miksujemy, aż do uzyskania jednolitej, puszystej konsystencji. Przepyszną zupkę przelewamy do miseczek i ozdabiamy odrobiną śmietanki 30%.