Zupy Przepis na:
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Do gotującego sie bulionu dodaj 1 posiekaną drobno cebule i pokrojony drobno czosnek. Gdy wszystko bedzie sie gotowac reszte cebuli pokroic w cienkie półplastry i podsmarzyc razem pokroionym w kostke boczkiem na złoty kolor. Dodać do bulionu. Pokruszone kromki chleba bez skury dosypac do zupy gotowac na wolnym ogniu 2-5 minut. Zagęścic smietaną doprawic do smaku.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Cino 05 czerwca 2008Zgłoś do usunięcia
chleb jest niezbędny gdy zupa bedzie zbyt lekka i uboga oraz malo sycąca ponieważ nie ma w niej ziemniaków ani makaronu. a a ilosc pieczywa nie jest zbyt duza wiec konsystencja bedzie odpowiednia. w kuchni wazna jest rozwaga i każdy choc trochę doswiatczony kucharz będzie wiedział ile dac chleba aby nie wyszła "nieapetyczna breja "0 Kto głosował? | Odpowiedz

Cino 05 czerwca 2008Zgłoś do usunięcia
Do gościa bardziej sceptycznego --- jak wiadomo umiar i rozwaga sa bardzo ważne w pracy w kuchni i to zalecam przy tym przepisie. ilość chleba nie jest doża i na pewno nie bedzie zbyt geste a mimo to wystarczająco sycące. należy dodać chleb gdyż nie dodaje sie ani ziemniaków ani makaronu. pozdrawiam i zachęcam do dalszej dyskusji0 Kto głosował? | Odpowiedz