Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 126
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1167
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1205
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13300
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 126
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1167
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1205
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13300
Składniki
Do włoszczyzny dodaj pokrojone w kostkę pora i ziemniaki. Zalej woda i doprowadź do wrzenia kiedy wszystkie warzywa będą już miękkie należy się ich pozbyć OPRÓCZ ziemniaków i pora. całą resztę blenderujemy ( miksujemy ) jeszcze na gazie Dodajemy masło czekamy aż się rozpuści, następnie zahartuj śmietankę i dodaj do całej reszty. przytrzymaj na bardzo małym ogniu przyprawiając do smaku pieprzem i ewentualnie solą. Radze dodać więcej pieprzu zupka będzie ostrzejsza. Ja podaje zawsze z pysznymi grzankami, które robi mój narzeczony, a mianowicie: bułkę kroimy z małe kromki smarujemy masłem i kroimy w drobną kostkę. Podsmażamy na suchej patelni do uzyskania złocistego koloru. Wlewamy do miseczek zupkę posypujemy grzankami i poszatkowana pietruszką. Smacznego