Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6148
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1896
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6148
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1896
 
         
         
                Składniki
Żółtka oddzielamy od białek.Do żółtek dodajemy Mąke,margaryne,smalec,cukier,proszek do piecz,wszystko ugniatamy i rozdzielamy na dwie części.Do jednej z nich dodajemy kakao i ugniatamy.Ciasta wkładamy do osobnych woreczków i wkładamy na 15 min do zamrażalki.Białka ubijamy ze szczypta soli,dodajemy 1szkl cukru i kartoflanke.
Na spód układamy ciasto jasne(poprostu ugniatamy na blaszce tak aby dno bylo całe zakryte),na to wykładamy dżem potem kruszymy na to ciasto ciemne i ubita piane.Na góre pokruszyc reszte ciasta.Można posypac cukrem pudrem.
SMACZNEGO!