Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
rozpływa się w ustach :) gorąco polecam
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 197
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 183
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 197
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 183
Składniki
Białka ubić z cukrem, dodać żółtka i mąkę z proszkiem do pieczenia.
Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Blaszkę wyłożyć pergaminem, rozłożyć utarte jabłka(można posypać cukrem lub cynamonem), na jabłka wylać przygotowane ciasto, wyrównać powierzchnię. Piec na złoty kolor. Po upieczeniu wyłożyć ciasto na ściereczkę, zdjąć pergamin i zwinąć roladę. Można posypać wierzch cukrem pudrem lub polać odrobiną czekolady.