Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z brzoskwiniami na kakaowym cieście to nie lada przysmak dla miłośników wszelakich rodzajów serników. Przygotowuje się go bardzo łatwo, pięknie prezentuje się na stole a w smaku nie rozczaruje nikogo.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19988
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 524
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 600
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7025
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244537
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19988
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 524
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 600
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7025
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244537
Składniki
Zmieliłam ser w maszynce Brzoskwinie z puszki odsączyłam z soku i pokroiłam w drobne kawałki Zrobiłam ciasto Wszystkie składniki na ciasto zagniotłam. W miarę potrzeby dodawałam więcej śmietany. Podzieliłam na dwie nierówne części i włożyłam na kilkanaście minut do zamrażalki. To ciasto dość szybko się chłodzi.
Zrobiłam masę serową Kiedy ciasto chłodziło się zrobiłam masę serową. Całe jajka ( bez skorupek oczywiście) ubiłam z cukrem i cukrem wanilinowym. Ser rozwierciłam i wlewałam strużką ubite jajka. Wsypałam budyń. Rozwierciłam. Masło roztopiłam i wlałam do masy serowej. Wymieszałam wszystko na gładką masę.
Upiekłam ciasto Blaszkę 24×35 cm wyłożyłam pergaminem do pieczenia. Większą część ciasta starłam na tarce o dużych oczkach bezpośrednio na papier i wyrównałam. Wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 minut. Po tym czasie wyjęłam ciasto i wylałam połowę masy serowej. Pokrojone brzoskwinie rozłożyłam na masie i przykryłam je drugą częścią masy. Na górę starłam mniejszy kawałek ciasta. Wstawiłam do piekarnika i piekłam jeszcze ok. 50 minut.
Notatki: * zamiast budyniu można dodać czubatą łyżkę mąki ziemniaczanej * potwierdzam, w cieście nie ma jajek