Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie do zrobienia , każdy amator pieczenia da sobie z nim radę
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10758
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6192
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5364
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13090
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4835
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10758
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6192
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5364
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13090
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4835
Składniki
Ciasto z ciastek-włożyć ciastka do woreczka i pokruszyć następnie rozpuścić masło w garnku na małym ogniu.Ciastka wyłożyć do miski , zalać masłem i wymieszać.Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia zakrywając maksymalnie jej brzegi.Ciastkami z masłem wyłożyć dno tortownicy warstwa ciastek powinna mieć około 1 cm .Na ciasto rozrzucamy jagody.Całość włożyć do lodówki aby ciasto zastygło.
Masa serowa-Do miski wbijamy wszystkie jajka , dodajemy pozostałe składniki czyli cukier, ser, aromat. Wszystko razem ubijamy mikserem przez kilka minut.Gdy masa się trochę napowietrzy i powiększy swoją obiętość wylewamy ją na wcześniej wyrobiony spód z ciastek. Będzie ona leista dlatego trzeba dobrze zabezpieczyć tortownicę papierem do pieczenia. Piec ciasto w temp 185 st c około 40 minut w wcześniej rozgrzanym piekarniku..Gdy się zarumieni wyłanczamy piekarnik i po chwili uchylamy drzwiczki.Pozostawić na około 30 minut w uchylonym piekarniku.Jak przestygnie to posypujemy cukrem pudrem.