Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Baranina w ziołowej skorupie"
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22597
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14912
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4697
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44643
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 634
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 665
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22597
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14912
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4697
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44643
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 634
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 665
Składniki
Szynkę umyć, oczyścić z błon, natrzeć solą i oliwą, podsmażyć w brytfannie z każdej strony, włożyć do piekarnika nagrzanego do ok. 180oC na ok. 60 minut (licząc 15 minut na każde 50 dag mięsa), podlewając wodą i powstałym sosem.
Zioła, najlepiej świeże, rozetrzeć z oliwą, solą, pieprzem, wymieszać z bułką tartą. Tak powstałą pastą obłożyć szynkę na ok. 10-15 minut przed końcem pieczenia po uprzednim jej wyjęciu z brytfanki. Wierzch szynki posmarować masłem.
Pieczeń z ziołami podawać na ciepło, pokrojoną w cienkie plastry.
Smak potraw z baraniny znakomicie podkreśla czerwone wino wytrawne, najlepiej ciężkie i wyraziste.
ok. 90 minut.Źródło: Twoje Imperium