Do góry

Dania główne Przepis na:

Baranina w ziołowej skorupie

Baranina w ziołowej skorupie

Autor:

Przepisów i artykułów: 1332 Ocena: 11271

Dodano:

Odsłon: 4

Sprawdzony przepis na "Baranina w ziołowej skorupie"

Składniki

3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Baranina w ziołowej skorupie

Przygotowanie

  1. Szynkę umyć, oczyścić z błon, natrzeć solą i oliwą, podsmażyć w brytfannie z każdej strony, włożyć do piekarnika nagrzanego do ok. 180oC na ok. 60 minut (licząc 15 minut na każde 50 dag mięsa), podlewając wodą i powstałym sosem.

  2. Zioła, najlepiej świeże, rozetrzeć z oliwą, solą, pieprzem, wymieszać z bułką tartą. Tak powstałą pastą obłożyć szynkę na ok. 10-15 minut przed końcem pieczenia po uprzednim jej wyjęciu z brytfanki. Wierzch szynki posmarować masłem.

  3. Pieczeń z ziołami podawać na ciepło, pokrojoną w cienkie plastry.

  4. Smak potraw z baraniny znakomicie podkreśla czerwone wino wytrawne, najlepiej ciężkie i wyraziste.

  5. ok. 90 minut.

    Źródło: Twoje Imperium

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń