Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Baranina w ziołowej skorupie"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3808
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414555
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2338
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3808
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414555
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2338
Składniki
Szynkę umyć, oczyścić z błon, natrzeć solą i oliwą, podsmażyć w brytfannie z każdej strony, włożyć do piekarnika nagrzanego do ok. 180oC na ok. 60 minut (licząc 15 minut na każde 50 dag mięsa), podlewając wodą i powstałym sosem.
Zioła, najlepiej świeże, rozetrzeć z oliwą, solą, pieprzem, wymieszać z bułką tartą. Tak powstałą pastą obłożyć szynkę na ok. 10-15 minut przed końcem pieczenia po uprzednim jej wyjęciu z brytfanki. Wierzch szynki posmarować masłem.
Pieczeń z ziołami podawać na ciepło, pokrojoną w cienkie plastry.
Smak potraw z baraniny znakomicie podkreśla czerwone wino wytrawne, najlepiej ciężkie i wyraziste.
ok. 90 minut.Źródło: Twoje Imperium